معرفی تکنولوژی های جدید ساخت در پروژه مجتمع تجاری اداری پارس


مزایای استفاده از سیستم پیش‌تنیدگی در صنعت ساختمان

مزایای معماری

استفاده از سیستم بتن پیش‌تنیده در اجرای ساختمانها باعث سهولت در طراحی پلان و نما، ایجاد فضای مناسب جهت پارکینگ‌ها،‌شرایط مناسب پارتیشن‌بندی فضا، قابلیت بیشتر عبور لوله‌ها و ادوات تأسیساتی، امکان تغییرات آینده در طرح معماری می‌شود و بطور کلی باعث انعطاف در طراحی معماری می‌گردد.
 

  • امکان ایجاد دهانه‌های وسیع‌تر و تعداد ستون کمتر
  • حذف آویز تیرها و امکان استفاده از سقفی کاملاً مسطح
  • امکان ایجاد کنسول‌های وسیع‌تر
  • امکان ایجاد بازشوهای بزرگتر در سقف
  • کاهش ارتفاع طبقات و کل ساختمان
  •  قابلیت ایجاد پلان‌های نامنظم و منحنی

 

مزایای سازه‌ای

بدلیل استفاده از کابل‌های با مقاومت بالای پیش‌تنیدگی و اعمال نیروی فشاری به بتن قبل از اعمال بارها به سازه، مزیت‌های ذیل را در سازه‌های پیش‌تنیده خواهیم داشت :

  • باربری بیشتر عضو با هندسه مشابه نسبت به بتن مسلح معمولی
  • کنترل تغییر شکل
  • کاهش ارتعاش ناشی از بارهای ضربه‌ای و دینامیکی
  • کاهش ضخامت دال‌ها یا تیرهای بتنی
  • کاهش وزن مرده ساختمان و مصالح مصرفی
  • کنترل ترک
  • دوام بسیار بالا
  • کاهش نیروی زلزله و مقاومت بیشتر در برابر زلزله

مزایای اقتصادی

سازه‌های بتنی پیش‌تنیده بدلیل مزایای زیر بسیار ارزانتر هستند :

  • کاهش قابل ملاحظه در آرماتور و بتن مصرفی
  • کم شدن هزینه‌های سفت‌کاری و نازک‌کاری، نما و تأسیسات
  • کاهش ارتفاع طبقات و امکان ایجاد طبقات بیشتر در ارتفاع مجاز و لفاف هرم طراحی
  • صرفه‌جویی قابل ملاحظه در زمان ساخت
  • افزایش طول عمر ساختمان و هزینه‌های زمان بهره‌برداری

PERI

شرکت PERI آلمان ، با داشتن بیش از 40 سال تجربه در تولید قالب بتن، امروزه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سیستم‌های داربستی و قالب‌بندی در جهان می‌باشد. این شرکت با دارا بودن دانش و تجربه فنی در زمینه تولید رویه قالب و سیستم‌های قالب‌بندی تمامی جزئیات قالب از قبیل سطح ساخت، لبه‌های و محل اتصالات را تولید و به بازار جهانی ارائه می‌نماید.
عوامل مؤثر در انتخاب نوع و سیستم قالب‌بندی Peri در این پروژه عبارتند از :

  • دارا بودن ظرفیت باربری لازم در مقابل بارهای اجرایی و فشار بتن تازه
  • ایمنی و اطمینان بالا در کاربرد قالب
  • سرع در اجرا و تأثیر نوع قالب بر سرعت کلی فعالیتهای اجرائی
  • دقت‌های ابعادی و قابلیتهای تنظیم با توجه به تغییرات ابعادی سازده
  • کیفیت سطوح و شکل ظاهری بتن
  • سهولت عملیات نصب و باز کردن و حمل قالب و انبار کردن آن
  • دوام و قابلیت استفاده به دفعات متعدد
  • مقرون به صرفه بودن از لحاظ نیروی انسانی و ابزار و ماشین‌آلات مورد نیاز

   قالبهای میزی (Table Form)
یزهای مدولار Peri به عنوان تجهیزات استاندارد از پیش مونتاژ شده، جهت کاربردی سریع و اضطراری استفاده می‌شوند. در عملیات اجرایی اسکلت، نصب و بازکردن قالب سقف از مهمترین و بحرانی‌ترین بخش برنامه زمانبندی اجرای اسکلت محسوب می‌شود. لذا بهره‌گیری از سیستم قالب میزی سبب افزایش کارایی این بخش خواهد شد.
در پروژه مجتمع تجاری ـ اداری پارس که امکان مدولار کردن قالبها وجود دارد، استفاده از سیستم قالب‌های میزی مدولار بسیار مقرون به صرفه می‌باشد. با توجه به ابعاد و مراحل اجرای کار (Sepuence) در پروژه مجتمع تجاری ـ اداری پارس، قالبهای میزی 3*5 متر مورد استفاده قرار می‌گیرد.


   نحوه استفاده از قالبهای میزی ستفاده از قالبهای میزی بسیار آسان می‌باشد. بطوریکه نصب، مونتاژ و جابجائی آنها با کمک دو کارگر به سهولت امکان‌پذیر است. این قالبها دارای پایه‌های تاشو می‌باشند که در زمان جابجائی در جهات افقی و عمودی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
برای انتقال قالب به سایر طبقات، از وسیله‌ای به نام C- HOOK استفاده می‌شود. این وسیله به صفحه قالب متصل شده و پس از شل کردن پایه‌ها،‌توسط تاور یا جرثقیل به سایر طبقات منتقل می‌شود.

 


    قالب دیوار پنلی (TRIO)
یستم قالب دیوار پنلی برای قالب‌بندی عمودی استفاده می‌شود. در این سیستم با حداقل تعداد بست، امکان قالب‌بندی سریع دیوارها و ستونها فراهم می‌شود.
در ساخت این سیستم همه‌کاره، حداقل قطعات بکار برده شده است که موجب تطبیق به شیوه‌های ساده با خواسته‌های جدید کارگاه می‌گردد. تعداد کم المانهای مجزا قالب‌بندی سریع از مزایای این سیستم محسوب می‌شوند.
بکارگیری سیستم پنلی همه‌کاره TRIO در تمامی پروژه‌ها با مقیاس محدود و یا وسیع، مزایای زیادی برای کارفرما دارد که از جمله می‌توان به کاهش هزینه‌ها و زمان قالب‌بندی، کاربری آسان و سرعت بالای کار اشاره کرد.

 


SCHNELL

سیستم‌های اتوماتیک خم و برش آرماتور با استفاده از تکنولوژی : SCHNELL
شرکت SCHNELL ایتالیا یکی از بزرگترین و معتبرترین شرکتهای تولید کننده دستگاه‌های اتوماتیک خم و برش آرماتور در دنیا می‌باشد. این شرکت برای استفاده هرچه بهتر از آرماتور مصرفی در پروژه‌ها،‌ دستگاه‌های متفاوتی را برای مصارف صنعتی، ساختمانی و عمرانی تولید نموده است.
به جهت حجم بالای ساخت‌وساز در کشور امارات متحده عربی و کشورهای حاشیه حوزه خلیج‌فارس،‌این شرکت هم‌اکنون ده‌ها کارخانه بزرگ در کشور امارات متحده و چندین کارخانه در کشورهای قطر، عمان و عربستان سعودی وارد بازار ساختمان ایران نموده است.
در پروژه مجتمع تجاری اداری پارس به علت فضای محدود تجهیز کارگاه در سایت و همچنین افزایش سرعت عملیات اجرای آرماتوربندی از دستگاه‌های اتوماتیک قطع و خم آرماتور SCHNELL استفاده شده است. در این پروژه کلیه عملیات آرماتوربندی اعم از برش، قطع و خم در کارخانه و توسط دستگاه‌های مخصوص انجام می‌پذیرد، سپس آرماتورهای به محل پروژه منتقل گردیده و در محل‌های خود نصب و مونتاژ می‌گردد.
از مهمترین مزایای استفاده از سیستم‌های اتوماتیک خم و برش آرماتور می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود :

  • سرعت و دقت بالا در برش، خم و سایر عملیات آرماتوربندی
  • کاهش فضای مورد نیاز جهت تجهیز کارگاه
  • بازدهی بالا و کاهش دو ریز آرماتور
  • کاهش نیروی انسانی و هزینه‌های بالاسری

دستگاه‌هایی که برای اجرای عملیات آرماتوربندی پروژه مجتمع تجاری ـ اداری پارس مورد استفاده قرار می‌گیرند بشرح ذیل می‌باشند :

1ـ دستگاه Shear Line:

Shear Line دستگاه قطع آرماتور با ظرفیت بسیار بالا می‌باشد بطوریکه می‌توان 11 عدد آرماتور نمره 32 را با هر متراژ، بطور همزمان قطع و دسته‌بندی نماید. با استفاده از این دستگاه کلیه عملیات برش آرماتور که در کارگاه‌ها بصورت منفرد و یا توسط دستگاه هوابرش انجام می‌گردید،‌حذف خواهد شد. 

 


2ـ دستگاه : Robo Master‌

Robo Master دستگاه خم و شکل‌دهی به میلگردها می‌باشد. این دستگاه همزمان می‌تواند 5 عدد آرماتور نمره 20 را به شکل دلخواه و مطابق با اشکال لیستوفر خم نماید. 

 


3ـ دستگاه PRIMA 12

PRIMA12 دستگاه خاموت‌زن دارای ظرفیت خم آرماتور سایز 12 mm می باشد. سرعت تولید خاموت این دستگاه تا بیش از ده برابر نیروی انسانی می‌باشد. همچنین این دستگاه انواع خاموت با اشکال پیچیده را با سرعت و دقت بالا تولید می‌نماید. 

 


4ـ دستگاه Idea

Idea دستگاه سبدبافی و مونتاژ آرماتورهای تیر و ستون می‌باشد. با استفاده از این دستگاه می‌توان هر مقطع تیر یا ستون را در کارخانه تولید و جهت مونتاژ به محل کارگاه ارسال نمود. 

 



COUPLER

 استفاده از سیستم‌های وصله مکانیکی آرماتور : LENTON در روش سنتی، برای اتصال آرماتورها به یکدیگر از روش هم‌پوشانی( over lap)استفادهمی‌گردد. در این روش مکانیزم انتقال نیرو در محل هم‌پوشانی از خاصیت چسبندگی بین بتن و آرماتور استفاده می‌نماید، به این صورت که نیرو از یک آرماتور به بتن منتقل شده و سپس از بتن به آرماتور انتقال می‌یابد.
وصله‌های مکانیکی LENTON از نوع TAPER THREADED دارای مزایای ذیل می‌باشند :

  • این وصله‌ها بیش از 40 سال سابقه استفاده در پروژه‌های مهم و مطرح مهندسی ساختمان در سطح بین‌المللی را دارند.
  • استفاده از این سیستم بعلت عدم وابستگی به کیفیت بتن و یا انتقال با میلگرد از طریق بتن مجاور نسبت به وصله پوششی سنتی دارای قابلیت بالا و اطمینان بیشتری می‌باشد.
  • طبق آئین‌نامه و کدهای ساختمانی، وصله‌های مکانیکی دارای ظرفیت باربری بیشتری نسبت به وصله‌های پوششی سنتی دارند.
  • وصله‌های مکانیکی تراکم میلگرد در محل وصله‌ها را کاهش می‌دهد و امکان بتن‌ریزی مناسب المان‌های بتنی را فراهم نماید.
  • در محل‌هایی که آیین‌نامه‌ها میزان مصوب آرماتور را محدود می‌نمایند (نظیر درصد آرماتورها در ستونها) امکان آرایش مناسب آرماتورها و رسیدن به ابعاد کمتر مقاطع ستون و دیوار را میسر می‌سازند.
  • سرعت اجرا و نصب آرماتورها را بخصوص در سبدهای بافته شده تیر و ستون را به حداکثر می‌رسانند.
  • نیروی کارگری را در نصب آرماتورها کاهش می‌دهند.
  • با توجه به حذف طولهای آرماتور پوششی در محل وصله‌ها باعث صرفه‌جویی در مصرف میلگرد و هزینه‌های آرماتوربندی می‌شود.                                               

علاوه بر این، مخروطی کردن سر آرماتورها موجب می‌شود که هم پهلوی آرماتورها و هم پهلوی وصله (Coupler) کاملاً محکم به هم جفت شوند. بدینوسیله،‌ هیچ حرکت و لغزشی در محل اتصال، حتی تحت بارگذاری معکوس رخ نمی‌دهد و دیگر نیازی به استفاده از مهره پشت بند نیست.
سیستم رزوه‌کاری مخروطی LENTON، مکانیزم نصب را بسیار آسان نموده و مشکل هم‌محورسازی و قرار دادن آرماتور در مرکز کوپلر همگی حذف شده‌اند،‌ بطوریکه با چرخاندن 4 تا 5 دور، وصله کامل می‌شود.
رزوه آرماتورها تا روی عاج میلگرد انجام می‌گیرد. رزوه کردن ماهیچه‌ای (مخروطی شکل) سر آرماتورها موجب می‌شود که آرماتورها دقیقاً در وسط وصله قرار گیرند.
به این ترتیب طول درگیری مناسب را برای هر دو سر آرماتور تأمین می‌نماید.
قطر کوچک سر رزوه شده آرماتور باعث می‌شود که آرماتور بتواند به راحتی وارد دهانه کوپلر شود. رزوه‌های مخروطی آرماتورها، نسبت به آسیب‌های جزئی که ممکن است در کارگاه روی دهد، بسیار مقاوم هستند. بدین ترتیب تا زمانیکه روزه‌های سالم روی آرماتور قابلیت اتصال و سفت شدن را داشته باشند، روزه‌های آسیب‌دیده نیز ترمیم شده و به طور خودکار دوباره شکل می‌گیرند.
در پروژه‌ مجتع تجاری ـ اداری پارس پیرو توضیحات ارائه شده در مورد سیستم بجای استفاده از سیستم‌های وصله سنتی و یا وصله آرماتور از طریق طول مهاری میلگرد، از سیستم‌های وصله مکانیکی LENTON و از نوع TAPER THREADED استفاده می‌شود.

Henkel Polybit

شرکت Henkel Polybit به پشتوانه بهره‌گیری از آخرین تکنولوژی‌ها و دانش فنی در صنایع ساختمانی ایالات متحده IMPER ORIENTE U.S.A و تکیه بر سالها تجربه ارزشمند در تولید و بکارگیری محصولات متنوع، خدمات منحصر به فردی را همراه با پشتیبانی مستمر به مشتریان خود ارائه می‌دهد.
کیفیت بالای محصولات Henkel Polybit بدلیل انتخاب دقیق و اصلاح مواد خام و کنترل کیفیت تولیدات می‌باشد و از طرفی تلاش برای ارائه مناسب‌ترین و بهترین محصولات با قیمتهای قابل رقابت با سایر تولیدکنندگان صنایع شیمیایی ساختمان و نیز ارائه خدمات فنی مهندسی جهت کاربرد دقیق محصولات ساختمان رمز اصلی موفقیت این شرکت می‌باشد.
پروژه مجتمع تجاری ـ اداری پارس به منظور انجام عملیات ایزولاسیون فونداسیون، آب‌بندی محیطی (Reverse Encapsulation)، آب‌بندی شمع‌ها و همچنین پیش‌بینی نشست مجاز سازه در آینده از محصولات شرکت Henkel Polybit استفاده نمود. آب‌بندی محیطی همواره نیازمند یک سیستم آب‌بند مستحکم می‌باشد که در پروژه مجتمع تجاری اداری پارس سیستم آب‌بندی محیطی مورد استفاده قرار گرفته است.
1ـ Bituplus :
این ماده یک عضو آب‌بند قیری لاستیکی به ضخامت 4 میلیمتر و از نوع اصلاح شده SBS می‌باشد که تا دمای پایین 10ـ درجه سانتیگراد خاصیت ارتجاعی داشته و مقاومت چسبندگی آن بیش از 800 نیوتن می‌باشد . همچنین این ماده انعطاف‌پذیر از افزایش طول مورد نیاز در زمان حرکان کوچک اجزای ساختمان برخوردار می‌باشد . این ماده ترکیبی از قیر غنی شده و پلیمرهای انتخاب شده می‌باشد که برای ایجاد مقاومت گرمایی عالی، مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش و انعطاف‌پذیری در دمان کم و همچنین ایجاد یک لایه کاملاً آب‌بند مورد استفاده قرار می‌گیرد.
2ـ Bituboard :
لایه آسفالتی به ضخامت 3 تا 6 میلیمتر می‌باشد که جهت محافظت از مصالح آب بند مورد استفاده قرار می‌گیرد.
3ـ Polyrime SB‌:
یک پرایمر برپایه حلال است که برای آماده‌سازی سطح مورد نیاز و به منظور چسبندگی Bituplus و پاک کردن سطح از آلودگی‌ها اجرا می‌گردد.
4ـ Polygrout EY3000 :
سر شمع‌ها از مهمترین قسمتهای سازه برای عملیات آب‌بندی می‌باشد به همین منظور برای از گروت اپوکسی Polygrout EY 3000 برای پوشش سرشمع‌ها استفاده گردید. Polygrout EY 3000 یک گروت سه‌جزئی زیرسازی و مهاری اپوکسی رزین بدون حلال است. این ماده ترکیبی از اپوکسیرزین با عملکرد عالی و ذرات درجه‌بندی شده ویژه و افزودنی‌ها برای ایجاد مقاومت مهاری عالی می باشد.
5ـ Polycrete – MC :
سر شمع‌ها قبل از اجرای گروت اپوکسی بایستی با ملات ریزدانه Polycrete تسطیح شوند. Polycrte – MC بتنی روان با مقاومت بالا و خاصیت انقباضی محدود می‌باشد که برای آن تنها با اضافه نمودن آب، بتنی روان بدست خواهد 

powered by omranparsco.com